YLÖJÄRVEN KUKKA ja HAUTAUSTOIMISTO


Teemme yhteistyötä Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen kanssa. Lahjoitamme toimeksiannoistamme osan yhdistyksen toimintaan.

Ohjeita vainajan omaisille

Kuolemantapauksen satuttua on surunkin keskellä ryhdyttävä käytännön toimiin mm. hautaamisen järjestämiseksi. Käytännön järjestelyissä teidän on helpointa kääntyä joko valitsemanne hautaustoimiston tai vainajan kotiseurakunnan puoleen. Hautaustoimiston ei tarvitse sijaita vainajan kotikunnassa ja hautausjärjestelyt voidaan aloittaa välittömästi henkilön kuoltua.

Arkut ja uurnat

Kuvasta painamalla pääset arkut ja uurnat sivulle ja edelleen katselemaan arkku- ja uurnakuvastoja. Autamme mielellämme arkun ja uurnan valinnassa.Usein kysytty kysymys on, kumpi on ekologisempi puu vai pahvi ? Puun matka metsästä arkuksi tai uurnaksi on lyhyt, mutta sen matka pahviksi on melko pitkä ja matkalla on paljon kemiallisia prosesseja. Puu voidaan polttaa, samoin pahvi, mutta jos arkku tuhkataan, tuottaa puu enemmän ja pidempään tarvittavaa lämpöä ja säästää siten uusiutumatonta energiaa, jota tuhkauksessa tarvitaan.

Kaikki uurnamme ovat kotimaista käsityötä. Uunan käytetyin materiaali on puu, myös metalli, keramiikka ja kangasverhoilu ovat suosittuja. Kaikki maahan sijoitettavat uurnat ovat maatuvia. Valikoimaan kuuluu myös maatumattomia keraamisia uurnia, jotka ovat tarkoitettu kolumbaarioon.
Vesistöön tapahtuvaa uurnanlaskua varten on omat uurnamallinsa, jotka uppoavat veden varaan laskettaessa ja hajoavat vesistössä muutaman kuukauden kuluessa.